17 Haziran 2011 Cuma

GÜÇ BENDE ARTIK!

Ne çok çizgi film izlerdik küçükken. Seksenlerde izlediğim ve beni etkileyen çizgi filmlerin bazılarını Bartu da öğrensin diye buraya yazmaya ve ofis imkanları ile çizebildiğim kadarıyla ona tanıtmaya çalışacağım.

Şirinler (Smurfs = Socalist Men Under Red Flag)
Karl Marx'a benzeyen Şirin Babanın yönetiminde komün hayatı yaşayan mavi renkli yaratıkların hikayesini anlatırdı. Şirinleri yakalayıp altına çevirmek isteyen Gargamel'de kapitalizmi simgeliyordu. Bu yazıyı yazmama vesile de aslında haftasonu şirinlerin filminin fragmanını görmüş olmamdır.


Clementine
Psikopat yapımcıların oluşturduğu bir çizgi filmdi. Bizim nesildeki manyakların çoğunun nedeni bu dizi olabilir. Pastel renkleri ile genelde iç karartan havası olan çizgi film Clementine isimli kız çocuğu ile ilgiliydi. Celementine'in şeytanı simgeleyen Malmot ile mücadelesini anlatıyordu. Normalde tekerlekli sandalyeye mahkum olan Clementine iyi peri Emera'nın sayesinde zamanda yolculuk yapıyor ve Malmot'un geçmiş zamanlardaki kötü adamları ile karşılaşıyordu. Hiç bir zaman Malmot'un ufak kızdan ne istediğini anlayamadığım bir çizgi filmdi. En çok sevdiğim ise kafasındaki pervane ile uçan kedi idi.


He-Man and The Masters Of The Universe
Bir çizgi roman klasiğidir şizofren insanlar. Bu hasta ruhlu kahramanlardan biri olan He-Man ve arkadaşları İskeletorun kötü emellerine karşı mücadele etmekteydiler. Gölgeler Şatosunun gücünü kendi bedeninde toplayan Prens Adam, He-Man'e dönüşüp çok güçlü bir savaşçı olmaktaydı. Bence dizinin en renkli karakterleri "Orko" ile isminden dolayı "Hayvan Adam"dı.

Photobucket





1 yorum:

  1. Ya biz büyüdük, ya da şimdiki çizgi filmler eskisi gibi değil, palavradan. Voltran ile Robotek de vardı...

    YanıtlaSil